2016-12-18 God jul och gott nytt år önskar vi alla valpköpare och vänner!

Under november hade vi kennelträningar. Först hade vi valpträning för DC metrorail 2 kullen. Det är så roligt att se unghundarna och deras ägare utvecklas tillsammans. Sen hade vi adventsträning för de vuxna hundarna. Det var duktiga hundar trots att det är lite lågsäsong.
2016-11-06 Vi har tillbringat oktober i älgjaktsskogen. Under älgjakten fick vi spåra en skadeskjuten älg. Rutinerade och duktiga Ina visade Tia hur man skulle göra. Bild på startsidan. Det är bra när hundarna också kan användas till eftersök under klövviltsjakt. Det känns bra när man kan hitta ett skadat djur.
2016-10-02 Förra helgen var vi till Umeå och startade på jaktprov under två dagar. Ulrica & Tia (High Dreams Anacostia) hade premiär i elitklass. Tia gjorde ett fint jobb första dagen och belönades med ett 1:a pris. Dagens enda första pris i alla klasser. Daniel & Pica (High Dreams Picadilly) startade i öppenklass. Pica fick ett 2:a pris efter att hon behövdes styras på markering. Den andra dagen var det ombytta roller. Daniel & Pica gjorde ett fint jobb och de belönades med ett 1:a pris. Ulrica & Tia fick ett 2:a pris efter att Tia behövdes styras på markeringar. Vi var mycket nöjda med hundarnas prestationer under helgen.

Eftersom inte Yvonne & Gucci från DC metrorail 2 kullen kunde vara med på valpträffen kom dom tillsammans med husse Mats & Tess en dag under veckan som var. Se bild ->.

High Dreams Baker & Dan Ekengren startade i nybörjarklass på jaktprovet i Järvsö och de fick ett 2:a pris, de föll på mållinjen igen. Nästa gång kommer dom i mål!
2016-09-17 På jaktprovet i Hofors första helgen i september startade High Dreams Baker & Dan Ekengren i nybörjarklass och de fick ett 2:a pris. Bra jobbat av dom. Daniel hade premiär i öppenklass med vår Pica (High Dreams Picadilly). De jobbade igenom provet på ett bra sätt och fick ett fint 1:a pris. Vi sänder också ett stort grattis till våran kompis Kicki Bohlin & Kimra (Searover Day Red Kimra) som fick ett 1:a pris i öppenklass på jaktprovet i Järvsö idag.

Förra helgen hade vi valpträff med DC metrorail 2 kullen efter Tia och Kimmi. Det var roligt att träffa alla valparna igen. De hade utvecklats fint tillsammans med sina "hussar och mattar". Det ska bli spännande att följa deras utveckling. Se bilder från valpträffen ->.
2016-08-30 High Dreams Willesdone & Mats Thoresson har startat i nybörjarklass på jaktprov i Hallstavik, de fick ett 2:a pris med sig hem.

Under augusti har vi varit aktiva på prov och tävlingar även om vi själva inte startat med våra hundar. I början av augusti var Ulrica kommissarie och Daniel funktionär på elitklassprovet i Alfta. Ett roligt prov med ett härligt gäng funktionärer och trevliga startande. Helgen efter åkte vi till Nordvik, norr om Härnösand för att vara domare på Flatmästerskapet. Vi dömde working test i två dagar tillsammans med många andra domare. Det var en trevlig helg med flera duktiga hundar och vi blev väl omhändertagna av arrangörerna.
2016-07-23 High Dreams Baker "Berra" & husse Dan Ekengren var både på working test i Järvsö och hundutställning i Högbo bruk förra helgen. På working testet fick de ihop 60 poäng. På hundutställningen fick "Berra" ett "very good" vilket betyder att han väl motsvarar rasens standard och han placerades trea i konkurrensbedömningen.
2016-06-29 Nu har valparna efter High Dreams Anacostia och Cynhinfa Hamik flyttat till sina nya familjer, se valpbloggen. Kvar hos oss blir High Dreams Silver Spring "Liva", hon blir Ulricas hund.
2016-06-02 Vi var på lagtävling på Tullgarns slott den 27-28 maj 2016. Daniel & Ina var med i lag Duckteam med tre kullsyskon (8 ½ år gamla) de fick högsta poängen och var bäst av alla 43 lagen som startade i fredagens grundomgång. Ulrica & Ako var med i lag 12 Tassar de fick också bra poäng och hamnade på en 5:e plats i grundomgången. Elva av de lag med mest poäng togs ut till lördagens tävling. Både Duckteam och 12 Tassar gick vidare. På lördagens tävling hade båda lagen lite otur med några apporter. Lag Duckteam hamnade precis utanför finaltävlan och lag 12 Tassar hamnade lite "längre bort" från en finalplats. Men roligt hade vi!! Roligt var också att våran Seasprite Taste of Ako nästan 10 år gammal var "still going strong" och gjorde ett bra jobb under båda dagarnas tävling. Se bilder -->
2016-05-19 Nu kan man följa Tias valpar på valpbloggen. Den kommer att uppdateras kontinuerligt.

High Dreams Baker "Berra" och Dan Ekengren har startat i nybörjarklass på jaktprovet i Axmar den 15 maj. De fick med sig ett 3:e pris hem. Berra skötte sig bra på flera moment och behöver träna mer på några andra. Han var en av få hundar som gick till pris.
2016-05-09 Den 2 maj föddes valparna efter High Dreams Anacostia "Tia" och Cynhinfa Hamik "Kimmi", se valpsidan. Det blev sex stycken valpar, fördelat på två hanar och fyra tikar. Bilder kommer.

Den 23-24 april hade vi kennelträff tillsammans med kennel Duckstream i Hofors. Det blev träning i två dagar, en liten tävling hade vi också. Det var en trevlig helg!
2016-04-05 Vi har varit och gjort ultraljud på High Dreams Anacostia "Tia" och hon är dräktig. Valparna väntas födas i början av maj. Läs mer på valpsidan.

Vi planerar kennelträff tillsammans med kennel Duckstream den 23-24 april.
2016-03-03 Vi tillbringat några dagar i Göteborgstraken och Tia är nu parad med Cynhinfa Hamik "Kimmi". Nu hoppas vi på valpar vecka 18. Stort tack till Helena Eliasson för förtroendet att använda Kimmi. Läs mer på valpsidan.
2016-01-11 God fortsättning på det nya året!
Uppdaterat på valpsidan med information om den planerade kullen mellan Tia och Cynhinfa Hamik "Kimmi".
Bilden på startsidan är på två av avkommorna och deras mor från kennelns första kull född 1997-01-01. De föddes på nyårsnatten och termometern kröp ner mot -25 grader och det blev komplikationer så vi fick göra ett besök hos veterinären under natten. Det är sånt man aldrig glömmer.....det är kanske därför det dröjde 15 år till nästa valpkull föddes :)

2016
2015-12-19 God jul och gott nytt år önskar vi alla vänner och valpköpare!
2015-11-23 Det har varit långt mellan uppdateringarna, men här kommer några nyheter! Ako & Ulrica, Daniel & Ina startade på A-prov den 5 september i Järvsö. Provet gick framförallt på gäss. Ina led av en skada som inte hade läkt riktigt och hon orkade inte bära de tunga gässen, så hon fick en nolla. Ako lyckades desto bättre ända tills hon var en av fyra hundar som var kvar. Då gjorde hon en fin dirigering in i en skog, men orkade inte bära den tunga och stela gåsen i högt gräs. Hon åkte därför ut på dålig inleverering och fick ett 2:a pris. Men det var bra jobbat av 9-åriga Ako.

Tia har varit på hundutställning i Högbo Bruk i Sandviken den 13 september. Domaren tyckte hon var för tunn i kroppen men i övrigt fick hon bra kritik, hon fick ett sufficient.

Den 24 oktober var vi med på SSRK Gävleborgs klubbmästerskap i Jössebo utanför Edsbyn. Tyvärr löpte både Ako och Pica, så de fick stanna hemma. Både Ina & Daniel och Ulrica & Tia gjorde bra i från sig i elitklassen. Tia slutade på en fin 2:a plats med 86 poäng, endast två poäng efter vinnaren. Ina kom på en 4:e plats, precis utanför prispallen, med 84 poäng.

Vi planerar att para Tia med fina Cynhinfa Hamik "Kimmi". Vi tror att det blir en bra kombination. Kimmi har i tidigare kullar lämnat friska och duktiga avkommor. Tia kommer att löpa i mars så beräknad leverans blir juli 2016. Se valpsidan eller kontakta oss.
2015-08-20 Vilken helg vi hade på Lag SM i Bodarna, Dalarna! Ulrica & Ako, Daniel & Ina ingick i SSRK Gävlebors lag på Lag SM 15-16 augusti, tillsammans med Janne & Ruff, Anneli & Skägg, Bengt & Grynet och lagledare Danne. Ett strålande arrangemang med ett lika strålande väder och trevligt sällskap. Laget gjorde en bra tävling och efter lördagens deltävling låg laget på en andra plats med lika många poäng som det ledande laget. Ako & Ulrica låg på en individuell 4:e plats i elitklassen och Ina & Daniel på en 23:e plats av 70 elithundar. Söndagen bjöd också ett strålande väder. Spänningen var stor i väntan på prisutdelningen eftersom vi inte visste hur vi låg till i förhållande till de övriga lagen efter söndagens tävling. SSRK Gävleborg blev tredje placerad!! av 28 deltagande lag. Grattis till lag RasEss som vann! Totalt kom Ina & Daniel på 14:e plats och Ako & Ulrica på en 21:a plats i elitklassen. Bilder -->
2015-08-07 Vilken helg igen! Nu var det Pica & Daniels tur att starta på jaktprov. De startade i nybörjarklass på jaktprovet i Kuså, dubbelprov lördag och söndag den 1-2 augusti. Pica gjorde ett fint jobb båda dagarna och fick två 1:a pris med fin kritik. Hon gjorde ett extra fint jobb på lördagen att hon belönades med hederspris. Se bilder -->
2015-07-28 Vilken helg! Tia & Ulrica startade i öppenklass på jaktprov, i Lövnäs på lördagen den 25 juli och i Norberg på söndagen den 26 juli. Tia gjorde ett fint jobb båda dagarna och det resulterade i två stycken 1:a pris med fin kritik.
2015-07-19 Den 4-5 juli hade vi årets kennelträff tillsammns med kennel Duckstream i Hofors. Det var en mysig helg med fint väder. Vi tränade, tävlade och hade trevlig tillsammans. Tack alla för en trevlig helg!

Daniel startade Ina och Pica på working test i Älgparken, Dalarna den 11 juli. Pica gjorde ett fint jobb och fick 94 poäng i nkl och det blev en 2:a plats av 43 startande. Ina  gjorde också ett fint jobb och slutade på en 7:e plats med 83 poäng.

Samma helg var Ulrica & Tia tillsammans med Kicki & Kimra på apporteringsträning på Virå bruk i Södermanland. Övningarna på träningen efterliknade riktiga jaktsituationer. En super bra helg med trevliga deltagare, duktiga instruktörer och arrangörer, bra boende och super god mat. Ett bra arrangemang alltigenom. Virå bruk rekommenderas!!

Länksidan uppdaterad.
2015-06-17 Vi, Daniel och Ulrica anmälde alla fyra hundarna till SSRK Bergslagens working test Four friends trail som gick utanför Sala den 13-14 juni 2015. En annorlunda och väl ordnad tävling där alla tävlande släpptes ut i nummerordning på en stig där olika stationer låg. På varje station följde man skytten och domaren gav jaktliga instruktioner. Ako började tyvärr löpa så hon fick stanna hemma.
På lördagen startade Daniel med Pica i nybörjarklassen. De fick höga poäng på tre av stationerna, men drog tyvärr på sig en nolla. Ulrica startade Tia i öppenklassen. Tia gjorde ett fint jobb blev placerad på en andra plats med 90 poäng. Dessutom blev hon domarens val i öppenklassens på station 2. Glädjen blev stor för matte! Grattis till Britt-Marie Åkerlund & "Moa" som vann öppenklassen. Eftersom Ulrica & Tia placerades så fick de ett sk. "wild card", en fri start i elitklassen på söndagen.
På söndagen startade Daniel & Ina och även Ulrica & Tia i elitklassen. Daniel & Ina fick ihop fina 83 poäng. Ulrica & Tia gick ut som dagens sista startande. Även med elitklassens svårigheter gjorde gjorde Tia ett fint jobb. Det ledde till ännu en andra placering (dock oväntad) med 92 poäng, men nu i elitklassen. Glädjen blev återigen stor för matte, som också blev stolt över sin duktiga hund! Det blev en fin födelsedagspresent, eftersom Tia fyllde tre år den 14 juni. Grattis till Ilona Falkeland & "Penlee" som vann elitklassen. Se bilder -->

Valpar planeras efter High Dreams Anacostia till våren/sommaren 2016. Hane är ännu inte bestämd. Kontakta oss gärna för mer information.
2015-06-08 Tre hundar ut Bakerloo kullen (Ina & Leo) startade på Unghundsderby i Hishult, den 6 juni. Det var Dan Ekengren & Berra (Baker), Mats Thoresson & Wille (Willesdone) och Daniel & Pica (Picadilly). Se bilder -->. De gjorde ett bra jobb med sina unghundar och de alla fick till höga poäng på några av stationerna. SSRK Västra gjorde ett fantastiskt jobb med att ordna ett sådant arrangemang med många startande.De kluriga stationerna var utslagsgivande och låg på fina marker på Björkebergs gård. Stort grattis till Anita Norrblom och Wijmas Lilla My som vann tävlingen. En skaplig bild blev det på Pica & Daniel, se Picas bildsida -->
2015-04-30 High Dreams Baker har röntgats med HD A och AD ua, härligt! Därmed är alla hundar ut Bakerloo kullen (Ina & Leo) röntgade med bra resultat.
2015-04-13 Äntligen vår och hundarnas träning har kommit igång. Vi har även hunnit med att testa hundarnas form på tävlig.

I söndags var vi på SSRK Östras working test på Lidingö med unghundarna. Pica & Daniel startade i nybörjarklass och fick bra poäng (totalt 74 poäng) på fyra av stationerna. Tyvärr nollade de sista stationen. Tia & Ulrica startade i öppenklass och fick till 70 poäng (tyvärr en station med mycket låga poäng), det räckte till en oväntad 5:e plats. Det var mycket hård blåst under dagen som säkert försvårade för hundarna.

SSRK Gävleborg ordnade aktiviteter (poängjakt och utställning) i samband med årsmötet den 7 mars. Daniel startade med Ina i elitklass och Pica i nybörjarklass. Ina vann elitklassen och Pica vann nybörjarklassen på poängjakten. Sen tog Pica hem segern i den sk. mastern (poängjakt och utställning) och Ina blev 2:a placerad i mastern.

I mars fick Ina livmoderinflammation och livmodern fick opereras bort. Operationen gick bra och Ina mår bra igen.
2015-01-14 God fortsättning på det nya året! Vi ser fram mot ett nytt händelserikt år.

Nyheter 2013 och 2014