Nyheter

2009
2009-12-20 Vi önskar er GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR!
2009-11-27
Lite småfix har gjorts på sidan.
Ett par bilder från träningen på Innegården hos Falkelands förra helgen -->, en dag i solsken för omväxlings skull.
2009-10-16
Ina och Daniel har startat på viltspårprov och blivit godkänd i anlagsklass.
2009-10-11
I dag har vi varit på SSRK Gävleborgsavdelningens KM i Järvsö. Ina och Daniel hade en riktigt bra dag och kom på 2:a plats i öppenklassen. Ako och Ulrica debuterade i elitklassen, men det gick inte lika bra. Grattis till alla placerade! Ingen nämnd, ingen glömd. Resultat finns på SSRK Norra hälsinglands hemsida.
Vi har också varit med Henry på gåsjakt se bild -->
Ako och Ulrica har även startat i öppenklass på jaktprov. Under söket märktes det att Akos annars så effektiva nos inte fungerade som den skulle, så det blev ett 2:a pris. I övrigt skötte hon sig riktigt bra.
2009-09-13
Nu finns bilder från Norska retrievermästerskapet -->. Fler bilder från mästerskapet finns på Norska retrieverklubbens hemsida.
2009-09-07
Norska retrievermästerskapet - Mesterskapshelgen 2009 - 
Vi hängde med Bengt och Agneta till Sarpsborg i Norge för att vara med på det Norska retrievermästerskapet den 5-6 september. Vi tog husvagnarna och drog iväg redan på torsdagskvällen. Resan i sig var ett äventyr, vi letade sovplats i spöregn och beckmörker och åkte på översvämmade slingriga norska vägar. Men det var en trevlig helg.

På lördagsförmiddagen tävlade unghundarna i två grundomgångar om att bli Norsk unghundsmästare, Daniel och Ina, Agneta och Grynet startade. Grundomgången bestod av tre stationer, de ekipage som inte dragit på sig en nolla på någon av de första stationerna fick starta på ytterligare tre stationer. Daniel och Ina drog tyvärr på sig en nolla på en station i första omgången och fick inte gå vidare, men de fick bra poäng på två av stationerna. Agneta och Grynet gjorde ett mycket bra jobb och var med i båda grundomgångarna. Lotta Holmgren, Gävle och labbetiken Pop gjorde ett superbra jobb och var med på söndagens semifinal (för övrigt bodde vi alla gävleborgare på samma camping).

På eftermiddagen tävlade jag (Ulrica) och Ako, Bengt och Wirre på Norska mästerskapet, också med två grundomgångar. Ako var duktig och vi jobbade oss i genom alla sex stationerna och fick i hop 88 poäng och hamnade på en 23:e plats på mästerskapet. Vi var bara 10 poäng från en semifinalplats. Bengt och Wirre nollade tyvärr också en station i första omgången. Stationerna var kluriga med långa avstånd och svår terräng. På söndag gick finalen för unghundarna och mästarna. Se resultaten -->   Bilder från helgen kommer.


Nya länkar finns på länksidan.
2009-07-28
Veckoslutet har tillbringats på Fäviken Game Fair. Vi var med på Fäviksapporten (apporteringstävling på tid) och Working Test, med fina placeringar som resultat. Daniel & Ina kom på andra plats och Ulrica & Ako på tredjeplats på Fäviksapporten. På Working Testet vann Daniel & Ina öppenklassen med 93 poäng och Ulrica & Ako på tredje plats med 90 poäng (av 120 poäng). Björn & KickMicks Atlas vann elitklassen. Grattis! Se bilder -->
Vi har också haft trevligt besök av Bengt och Agneta. Tillsammans med Kicki och Micke "drillade" vi hundarna både på land och vatten.
2009-07-07
I helgen var vi på Duckstreams kennelträff. Det är alltid lika roligt att träffa det trevliga "Duckstreamgänget", det bjöds på många skratt under helgen. På lördag skulle Duckstreammästare koras, sex stycken stationer avklarades under dagen och som vinnare och mästare stod Magnus & Tuva. Grattis!  På söndag var det kurs för Roger W och Micke & Kicki J, en nybörjargrupp och en öppenklassgrupp. Dagen gav bra träning med flera bra tips och diskussioner.  Ett stort tack till Bengt och Agneta som fixat och ordnat med allt.
2009-07-02
Daniel & Ina har startat på Working Test i Kuså, med Flatklubben GävleDala som arrangör, de placerade sig på en hedrande 2:a plats på premiärstarten i öppenklass, med 77 poäng. Ulrica var med som coach eftersom Ako löpte, bilder -->.
2009-06-25
Saga har lämnat oss efter 12 ½ år och farit till hundhimlen. Saknaden efter henne är stor, även om vi vet att hon har det bra i sin himmel.
2009-06-16
Vilken händelserik helg!!...som till stor del gick i regnets tecken...men vad gör väl det när man får se duktiga hundar och träffa trevliga människor.

Daniel & Ina var på 2009-års Unghundsderby i Västerås. 
Sammanlagt var det sex ekipage från Duckstream, varav fem från Inas kull som åkte tillsammans. Daniel & Ina kom på en 40:e plats med 61 poäng, vädret (regn, regn och åter regn) tog ut sin rätt på prestation.

Ulrica & Ako hade förmånen att få vara på kurs för Mark och Jamie Bettinson från Wales. Kursen gick på Innegården hos Ilona och Ralf Falkeland, som också hade anordnat den. Mark och Jamie Bettinson är otroligt duktiga (och mycket trevliga) så helgen bjöd på bra hundträning som gav många tankar runt träning och handling.

Tyvärr blev det inga bilder från helgen då vädret som sagt inte var det bästa.
2009-05-30
Den 21 maj var vi på Flatklubben GävleDalas Working Test i Edske Masugn, Hofors. Daniel & Ina placerade sig på 4:e plats med 90 poäng i nybörjarklassen och Ulrica & Ako på en 5:e plats med 75 poäng i öppenklass. Kicki och Tippa vann öppenklassen! Grattis!! Vi stannade kvar i Hofors och var med på Duckstreams månadsträning. Kicki fotade flera härliga bilder, kolla in dem på kennel KickMicks hemsida.
2009-05-18
Grattis till Ina & Daniel fick ett 1:a pris i nybörjarklass på jaktprovet i Gävle i helgen, se bilder -->.  Bilder från jaktprovet i Lafsen förra helgen  -->.  Det är Kicki som har fotograferat de flesta av bilderna med sin nya proffsiga kamera, vilket syns på kvalitén, tack Kicki.
2009-05-12
Startsidan visar Ako på hundsimning. Hon är med i en studie om muskeltillväxt i samband med simträning som Berit Bodin, Utomskogens hundcenter utför med anledning av en utbildning hon går. Se bilder -->
2009-05-11 I helgen var vi på jaktprov i Lafsen, Uppsala, ett trevligt prov. Ina debuterade i nybörjarklass och Ako i öppenklass. Det gick inte så bra som vi hade hoppats och vi båda fick åka hem med 3:e pris i bagaget (husvagnen :)   Ako & Ulrica fick inte till vattendirigeringen men annars skötte Ako sig bra, fick släpspåret avklarat i alla fall. Vi tar nya tag. Bilder kommer.....
Vi har varit på träning med kennel Seasprite, några bilder blev det -->

2009-04-19 I lördags var det träning med Duckstreamgänget hos oss, bilder från
träningen --->. Även nya bilder på Inas bildsida, hundkompisar och på
fauven Jazza.

2009-03-28 Det är fortfarande mycket snö kvar och våren känns långt borta. Kolla in några vintriga bilder från retrieverträning i februari hos Bengt och Agneta i Hofors  --->
2009-02-20 Härligt resultat på Inas höft- och armbågsröntgen, höfter grad A och
armbågar ua. Vi passade också på att ögonlysa Ako, och det såg bra ut - ua. Kolla in bild på syskonen Meja och Ina från förra sommaren --->

2009-02-07 I dag har vi varit på vinter Working Test igen, denna gång i Kybacka, Valbo som Flatklubben GävleDala ordnade. Det var cirka 45 ekipage som kom till start. Ako & Ulrica gjorde även i dag ett bra jobb och placerade sig (igen) på tredje plats med 88 poäng (av 100 p) i öppenklass. Ina & Daniel fick 75 poäng i nybörjarklass. Akos halvbror Gunde startade i nybörjarklass och placerade sig på en hedrande 5:e plats. Chatrin & tollaren Humla vann nybörjarklassen med hela 97 poäng, bra jobbat!  Några bilder från dagen --->
2009-02-01 I dag har vi varit på vinter Working Test i Hoo, Torsåker med SSRK Gästrikesektionen som arrangör. Grattis till Daniel & Ina som vann nybörjarklassen med 58 poäng (av 80 p)!! Ulrica & Ako kom på tredje plats i öppenklassen med 70 poäng (av 80 p). Tre av Inas syskon var också med  --->
2009-01-04 Hemsidan har fått en uppfräschning med ny design och ny adress. Kicki Jonsson, KickMicks kennel har fixat med designen. Tack Kicki!
Grattis till Saga, Jack och syskon som fyllde 12 år den 1/1 och till Ina och hennes syskon som fyller 1 år i dag.
Några bilder från nyårsafton 2008, blandade bilder och hundkompisar
.
Vi önskar er en god fortsättning på det nya året!