2013-01-08
God fortsättning på det nya året!
Det finns fler bilder från valpträff som var i höstas, Kicki har fotograferat -->
Startsidans bild föreställer en julklapp som vi fick, inköpt i London.


2012-12-20
Vi önskar er GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR!

Vilket händelserikt år det har varit i år också. Daniel och Ina placerade sig på en 4:e plats på Retrievermästerskapet i oktober och de har fått två 1:a pris på A-prov. Ako parades med Tito och det resulterade i tre super mysiga och trevliga valpar. Ako kom inte riktigt i form till höstens tävlingar och jakter. Vi, Ulrica och Ako fick ett 3:e pris på vårt första A-prov någonsin och var med bland de fem sista ekipagen. Det är säkert flera andra händelser under året som jag glömt bort eller inte vill minnas:) 
Vi ser fram mot det nya året och den planerade parningen mellan Ina och Knox.
2012-12-07
Utomhus är det riktigt fin julstämning med mycket snö och kyla, men jag måste erkänna att en längtan till våren finns. Nu finns det mer information om den planerade parningen mellan Ina och Knox, se under valpar. Här är bilder från Retrievermästerskapet -->
2012-10-29
Daniel & Ina placerades på en 4:e plats på Retrievermästerskapet 2012!!
I helgen var vi med på Retrievermästerskapet. Grundomgången gick i Nyköpingstrakten och finalen gick utanför Enköping. Daniel och Ina gjorde ett mycket bra jobb på lördagens andjakt, det var tuff då hundarna fick jobba med att bryta isen på vattnet. Det var sex ekipage som gick vidare till söndagen, Daniel och Ina var en av dem. Ina gjorde åter igen ett bra jobb på söndagens fasanjakt och belönades med ett 1:a pris och en fjärde placering. Grattis till den finske vinnaren Tomi Sarkkinen och Blackthorn Bion. Ako däremot bestämde sig för att under lördagens inledande jakt hämta en and utan mattes tillåtelse. Bilder kommer.
2012-10-24
Vi har startat på några A-prov, med blandat resultat. Ako gjorde ett riktigt bra jobb på Labradorklubbens jaktmästerskap och var med bland de sista fem ekipagen. Tyvärr blev hon trött efter en hel dags jakt på fältfågel och det slutade med ett tredje pris. Ako lyckades eye-wipe Ina på en påskjuten rapphöna. Bilder --> Ina kom igen på SSRK Östras prov i Nyköping och fick ett första pris. Ina jobbade snyggt hela dagen men det är de små detaljerna som avgör i slutet.
Vi skickar ett stort grattis till Bolly & Tito som vann den induviduella tävlingen på Nordiska mästerskapet!

Några bilder från valpträffen --> och bild på Ako och Tia -->
2012-10-03
I helgen hade vi träff med Ako och Tito valparna. Det var så roligt att träffa alla valparna igen och de hade utvecklats med belåtenhet. De är otroligt trevliga, sociala och samlade valpar. Det ska bli spännande att följa dem. Med på valpträffen var också Kicki med mysiga Kimra (Searover Day Red Kimra). Bilder kommer senare.

Vi planerar att para Ina till våren/sommaren 2013. Vi kommer att para henne med trevliga Justlike Black Wasp som bor hos Fredrik och Helena Lindström. Mer information kommer.
2012-09-25
Ako och Ina är testade fri från anlaget till CMN. Även Tito är testad fri så därmed bär inte valparna efter Ako och Tito på anlaget.

I början av september var vi med på Norska retrievermästerskapet i Sessvollmoen. Vi åkte tillsammans med Bengt och Agneta. Det är trevligt och roligt att åka och vara med på mästerskapet. Även om resultatet inte var lika roligt. Bilder -->

I valpbloggen finns fler bilder på Rossi, Rocky och Tia. Tias bildsida har ny bild -->

På startsidan är Ina, Ako, Molly och Rossi med morgonens skjutna gäss. Fler bilder -->
2012-08-24
I valpbloggen finns fina bilder som Mona har tagit på Rossi och Marie på Rocky. Bilder från träningen på Innegården i juli -->
2012-08-10
Nu har valparna flyttat till sina nya hem, se valpbloggen. En tikvalp stannar kvar hos oss och blir Ulricas hund. Hon kommer att kallas Tia. Det ska bli spännande att följa valparnas utveckling.

I sommar har vi, förutom att sköta om valparna varit och tränat (eller rättare sagt Daniel & Ina)med ett trevligt gäng hos Ralf och Ilona på Innegården. Jag, Ulrica, som inte var med och tränade fotade lite i stället. Bilder kommer.
2012-06-17
Ako fick söta valpar, två tikar och en hane, den 14 juni. En liten kull med tanke på hur tjock hon var. En valp föddes på "vanligt" sätt och de övriga med kejsarsnitt. Men både Ako och valparna mår bra och hon sköter om dem på bästa sätt. Valparna kan följas i valpbloggen

För några veckor sedan var tidningen Min Jakthund här och fotograferade Ako och Ina till tidningens raspresentation om labradorer. Även matte och lillmatte hamnade på bild. Ni kan läsa artikeln här -->

Grattis till Inas brorsa Cimba och husse Janne som kom 2:a på PAW of Sweden Trail i går.
2012-06-09
Nya bilder på Akos växande mage --> och en vecka kvar till valpning.

Vi var på Mock trail i Hofors den 17 maj. Daniel & Ina var med, de hade någon belastning i grundomgången och kom därför inte med i A-gruppen och chans till final. Jag, Ulrica var steward och höll ordning på startordning tillsammans med Agneta.

I dag har vi varit i Bjuråker på Unghundsderby. Daniel ansvarade för stationerna, jag och Julia var och tittade på duktiga unghundar en stund. Stort grattis till vinnaren Willowridge Two For Tea & Kicki Pilenås. Den hunden är efter Titos helsyster Tikka.
2012-05-26
Bilder på Akos växande mag  --> Nu närmar det sig, bara tre veckor kvar. Startsidan pryds av en bild på Ako som liten valp.

Skickar ett stort grattis till vinnande laget SmåGävlarna på Agria Game fair cup på Tullgarn. Laget består av Bengt & Wirre, Kenth & Peja, Andreas & Vega. Daniel & Ina är också där och tävlar i lag Duckteam med kullsyskonen Grynet och Cimba. Men de var inte lika framgångsrika som SmåGävlarna.
2012-05-15
Glada nyheter! Vi har varit och gjort ultraljud på Ako och konstaterat att hon är dräktig. Vi ser med spänning fram mot mitten av juni och valpning.

Daniel & Ina var med på Eukanuba competition, Lovisedal, Rimbo den 1 maj. Kort sagt så var det inte deras dag. Men några bilder blev det -->
2012-04-15
Nu har parning skett mellan Ako och Tito. Ako och jag tillbringade några trevliga dagar i Hagfors hos Titos husse Bolly och matte Katarina. Stort tack till deras gästfrihet och förtroendet att använda Tito. Nu håller vi tummarna på att valpar väntas vecka 24.

Några av påskdagarna tillbringade vi i Hofors hos Bengt & Agneta och "påsksmällen", träning med mycket skjutande. God mat och rolig träning där bågen spändes och flattar och labbar tävlade mot varandra. Några bilder -->
2012-03-07
Snön har redan börjat försvinna och vi försöker komma i gång med träningen av hundarna. Daniel planerar att starta Ina på några tävlingar under våren och jag väntar på att Ako ska börja löpa.
2012-02-01
Vi har varit och ögonlyst Ako och Ina, båda utan anmärkning.
2012-01-13
God fortsättning på det nya året!



2011
2011-12-08           
God jul & gott nytt år önskar vi er alla!!
Vilket år vi har haft. Ina och Ako har blivit jaktchampion. Ako har placerat sig i topp på Eukanuba Competition och induviduellt på Lag-SM samt blivit SSRK Gävleborgs klubbmästare. Dessutom har vi varit med på trevliga jakter. Nu ser vi fram mot nya utmaningar under 2012.

Ina var på älgjakt med husse under hösten. Hon fick visa vilken duktig spårhund hon är genom att spåra en skadad älg. Hon släpade med husse upp för och ner för ett berg och därefter kunde älgen fällas. Se bilder -->
2011-10-22
Hurra, hurra, Ako & Ina har blivit jaktchampion!! Ako och Ina blev godkänd på det praktiska provet på Claestorp igår. Provet dömdes av Roger Westerman. Jakten var på änder och vi jagade på flera såtar och hundarna skötte sig mycket bra hela tiden. Alf Nordlund med Knuff gick också det praktiska och de blev godkända. Tre hälsingehundar blev därmed jaktchampions!
2011-10-03
Ako & Ulrica vann elitklassen och blev klubbmästare på SSRK Gävleborgs klubbmästerskap som gick av stapeln i Vallsta i helgen. Vi vann klassen med 92 poäng. Grattis till Akos halvbror Gunde & Grete som vann öppenklassen, grattis till Emma & Ulf som vann nybörjarklassen. Resultat
2011-09-19
Ako & Ulrica gjorde det igen, vi fick två 1:or i elitklass på Norra hälsingeprovet som gick i Bjuråker i helgen. På lördagen blev Ako dessutom bästa elithund. Super roligt med tre elit 1:or i rad på Ako. Provet var klurigt, bland annat var det vattendirigeringar på andra sidan en starkt strömmande å med tät vegetation på sidorna.
2011-09-13
Vi kommer att para Ako med duktiga SE J(j)CH SE J(A)CH Moorman's T Oak som bor hos Wolfgang Ronacher. Parningen kommer att ske på Akos löp i mars/april 2012. Läs mer på sidan Valpar
2011-09-05
Yes! I helgen fick Ina & Daniel sin sista 1:a i elitklass och Ako & Ulrica fick sin första 1:a i elitklass på jaktprovet i Alfta. Daniel fick bada eftersom det var sista 1:an. Men han hade tur, det var varmt i vattnet. Nu är det bara det praktiska provet kvar för dom. Upplägget för jaktprovet var mycket jaktlikt och prövningen pågick för de två "släppens" tio ekipage i tre till fyra timmar. Vi skickar även ett stort grattis till Inas syskon som fått 1:or i helgen. Janne & Cimba fick en 1:a på premiären i elitklass och Agneta & Grynet till andra 1:an i öppenklass.
2011-08-06
Vi var på Lag SM i apportering på Ralingsåsgården i Småland den 23-24 juli. En fin plats där boende och stationer fanns inom samma område. Det var ett trevligt arrangemang av SSRK Smålandsavdelningen. Det blev ändringar i Gävleborgs laguppställning på grund av skada och löp. Daniels Ina började löpa så Kicki & Tippa hoppade in i stället. Bengts Wirre hade en skada och därför deltog han med Milton. Gävleborg lag 1 placerades på en 11:e plats och Gävleborg lag 2 placerades på en 18:e plats. Grattis till Östras lag 2 som vann. Ulrica & Ako hade en mycket bra helg och fick ihop 158 poäng med en individuell 11:e placering av de 75 startande ekipagen. Se bilder -->  Se fler bilder och resultat på Smålandsavdelningens hemsida.

Valpar
planeras på Ako till sommaren 2012. Mer information om hane kommer under hösten.
2011-07-15
Vad tiden går fort, men vi har hunnit med en massa bra hundträning i trevligt sällskap.

I helgen som var hade vi ett fullt schema, hundutställning med Ina och Ako på lördagen och kurs för Rita Kökény, Ungern på söndagen. På hundutställningen i Alfta fick Ina och Ako ett varsitt Good (motsvarar 2:a pris) för Inge E-son Thoor. Det är vi nöjda med, speciellt eftersom hundarna är urfällda i pälsen. Bilder från utställningen -->
Kursen för Rita Kökény hade ett bra upplägg och hon anpassade övningarna efter ekipagen. Se bilder -->
I slutet av juni hade vi möjligheten att vara med på ett Mock Trail. Det var roligt och lärorikt. Se bilder -->
2011-06-22
Startsidan visar hur skönt Ako tycker det är med sommar! 

I helgen var vi bjudna till Viltvårdarns kennelträff i Bispgården, Jämtland. Vi fick träffa både "nya" och "gamla" Viltvårdarhundar och deras ägare. Helgen var väl arrangerad och hade ett heltäckande schema. Daniel och jag höll i öppenklassträningen två av dagarna. Tack alla för en trevlig helg!
2011-05-02          
Vi var på Eukanuba Competition,WT i elitklass, på Gesta gård i går. Ako och Ulrica placerade sig på en 8:e plats, med 91 poäng. Den placeringen är vi mycket nöjd med. Ina och Daniel hamnade på 24:e plats med 80 poäng. Tyvärr nollade de en station. Grattis till Trond Gjötterud och Searover Kits Dog som vann med 101 poäng. Lika som förra året var det ett mycket bra och trevligt arrangemang med duktiga och trevliga domare och funktionärer. Det var kluriga stationer där terräng och vind försvårade för hundarna. Resultat

Den senaste veckan har varit fylld med hundträning. Vi har varit på en träningsdag som Reedsweepers anordnade. En mycket givande dag med många diskussioner tillsammans med instruktören Sören N.

Under påsken kom ett trevligt gäng och tränade hemma hos oss, Ulf L och vi fotade -->
2011-04-20
Nu är snön borta och krokusarna blommar, härligt! Nu ser vi fram mot en härlig påskhelg med apporteringsträning på schemat.
Glad påsk!
2011-03-07                                       I söndags var det årsmöte för SSRK Gävleborgsavdelningen. Möte och aktiviteter ordnades på Flygstaden i Söderhamn. Vi fixade och dömde två av stationerna på Working Testet.
Äntligen är det vår i luften. Hundarna har "dammats av", se bilder -->.
2011-01-01         
    
Tänk vad tiden går. Två av "krutgubbarna" Jack och Aron, ur den första kullen har under året vandrat till hundhimlen.  Vad jag vet så lever "krutgubben" Björn och är inne på sitt 14 år.

God fotsättning på 2011!
 Nyheter 2010