Nyheter


2008
2008-12-14 Det har kommit mycket snö och i går var det fint promenadväder  -->
Förra helgen var vi på adventsträning hos Bengt och Agneta, kennel Duckstream i Hofors. Unghundarna tränade lydnad och apportering på förmiddagen och på
eftermiddagen ar det walk-up som gällde på för de vuxna hundarna. Dess i mellan var det korvgrillning och fotografering av hundar med tomteluvor, kolla in bilder -->
Snart är det jul och året lider mot sitt slut. Vi önskar er en riktigt God Jul och ett Gott nytt år!
2008-11-16 Tidigt i morse åkte vi till Gävle för att vara med på övningsjaktprov som SSRK Gästrikesektionen anordnade. På vägen plockade vi upp Kicki & Tippa. En trevlig dag trots det kylslagna vädret. Det är bra att kunna testa av vart i träningen man "står". Några bilder blev det -->
2008-11-02 Blåst, strömavbrott och snöoväder har det varit den sista veckan. Förra helgen när jag, Ulrica kom ut till mitt älgpass låg det ett stort träd över passet, kolla in bild -->. Tur att det inte hade fallit i hop. En morgon var det strömavbrott, frukost och älgjaktsfika fick vi göra på spritköket i skenet av pannlampan. Under jakten har vi sett älg, men av olika anledningar har varken jag eller Daniel haft dessa inom skott håll eller så har det varit "fel" älgar som passerat (på nära håll).
I fredags kom det ca 1,5 dm snö, vi får se hur länge den ligger. I dag har Daniel har varit ute på rådjursjakt. Taxen Abbe drev rådjur, men utom skott håll. Sen försvann han från pejlen, det visade sig att han hade ramlat ner i ett vattenfyllt hål. Han var rejält frusen när han äntligen hittades, som tur var! Tur att det inte var något rovdjur (som det finns gott om här) som tagit honom.
2008-10-14 Älgjakten pågår för fullt i Hälsingeskogarna och veckan tillbringas på älgpass. Men under helgen blev det en hel del hundträning. På lördagen var Kicki & Tippa till oss. Kolla in Kickis bilder från dagen på KickMicks kennel. På söndagen var vi till Hofors och kennel Duckstream för att träffa Inas syskon och träna apportering. Se bilder -->
2008-09-28 Vi var och tittade på 2008-års Retrievermästerskap som gick av stapeln i Kratte Masugn, Hofors den 27-28 september. Vi såg grundomgången med flera duktiga ekipag under lördagen. Se bilder --> 
Grattis till vinnaren Justlike Queen Elisabeth & Kerstin Andersson.
2008-09-07 Taxen Abbe fick sitt sista cert på utställningen i Högbo Bruk och blev därmed Svensk utställningschampion i helgen. Han blev också bästa hane, för att sedan sluta som BIM.
2008-08-11 Duktiga Ako fick ett 1:a pris och vann lydnadsklass II i Järvsö, på första starten, även fast vi "nollade" ett av momenten.
Sidorna blandade bilder och Inas bilder är uppdaterade.
Ny länk till Inas brorsa Axel, som bor långt, långt norrut.
2008-07-11 Äntligen några soliga dagar med bad! Ina och Ako leker på stranden när Saga tar det lugnt på mattes handduk, se bilder -->.
Nya bilder på Inas bildsida, när hon och husse övar vattenapportering.
2008-06-21 Fauven Jazza är nybliven Svensk viltspårchampion.
Förra helgen (14-15 juni) var vi på Duckstreams kennelträff. På lördagen var vi (Daniel och Ulrica) med och dömde mästerskapet för Duckstream hundar. Sofie & Diesel tog revansch och blev Duckstreammästare 2008. Grattis!
På kvällen blev det femkamp och grillning. På söndagen höll Lena och Karin från kennel Streamlight´s kurs. Vi fick många bra träningstips.
2008-06-12 Fler bilder från Unghundsderbyt, som Kicki har fotat.
2008-06-07 Jag, Ulrica & Ako och tjejgänget med Sofie & Diesel, Kicki & Tippa, Agneta & Brix, Eva & Brixie var på Unghundsderby den 6 juni med cirka 130 deltagare på Limmerhults gård i Linköping.
Det var våran dag, på de fem markeringsstationerna fick vi ihop 90 poäng och det gjorde att Ako och jag kom med i finalen. I finalen fick vi 7 poäng (tyvärr missade Ako nedslaget på den ena av dubbelmarkeringarna) och slutade på 10:e plats med sammanlagt 97 poäng. Från tjejgänget "skrällde" Eva & Brixi och kom på en 3:e plats och Agneta & Brix som kom på en delad 6:e plats. Ett stort grattis till er!  Tack för en trevlig resa till Linköping!
Några bilder blev tagna under prisutdelningen -->. Fler bilder kommer....

Taxen Abbe har fått sitt andra cert på Taxklubbens utställning i Alfta den
1 juni. Fauven Jazza fick 1:a HP på viltspårprov i Alfta den 31 maj.

Vi har varit i Hofors på valpträff med fyra av Inas syskon. Det var ett gäng härliga valpar. Se bilder på Ina och hennes syskon -->
 2008-05-17 Uppdaterat med bilder! Hela labradorgänget pryder startsidan. Ny bild på Ina. Akos bildsida är kompletterad med tidigare bilder från startsidan.
2008-05-07 Vi var på jaktprov i Råby den 2 maj. Ako gjorde ett jätte bra jobb så vi fick åka där i från med ett 1:a pris i nybörjarklass och vi blev dessutom provbäst. Jippi! Några bilder tog Daniel, se Akos bildsida.
Vi har också varit på Seaspriteträff den 3-4 maj, med Anders Carlsson som instruktör. Kolla in bilder från helgen -->
Då Ako och jag var på kennelträff åkte Daniel till Gävle för att vara domare på viltspårprov. Det var ett hektiskt men roligt veckoslut!
Dessutom har Agneta och Bengt
DNA-testat Inas mamma Nian för PRA-prcd och hon var normal/clear (A). Det gör att även Ina och hennes syskon är PRA-prcd, hereditärt fri. Super bra!
2008-04-29 Ako vann nybörjarklass på Working Test i Järvsö den 27 april.
Fauven Jazza är godkänd i anlagsklass på viltspårprov.
2008-04-11 Vi, Daniel och Ulrica, var på Working Test utbildning i Kratte Masugn, Hofors den 5-6 april. Det var SSRK Gävleborg som ordnade utbildningen. Ako fick fungera som testhund för stationerna under helgen. Se bilder -->
Startsidan, bild på Ako.
Blandade bilder har en ny bild på Saga och Ina.
2008-03-23 Vi var på påskträning hemma hos Kicki och Micke, en kylig dag med nysnö. En bra träning som avslutades med påskmat och dryck. Kolla in bilder på sidan retrieverträning.
Ina är nu drygt 11 veckor, se bilder på Inas bildsida. Hon är en härlig och lugn tjej. Nya bilder på hundarna under blandade bilder.
2008-03-09 Ako har extriörbeskrivits, detta i samband med SSRK Gävleborgs årsmöte, då det under dagen anordnades olika aktiviteter. Mycket trevlig dag!
Ny bild på startsidan, "gammal och ung" Saga 11 år och Ina 9 veckor.
Nya bilder på Inas bildsida likaså på Akos bildsida.
2008-03-01 Familjen har fått en ny medlem, husses guldklimp Ina, Duckstream Nian´s Concertina, har gjort intåg. Tack Bengt och Agneta för guldklimpen!
Se bilder på Inas bildsida.
2008-02-22 Akos uppfödare Henry och Eva har DNA-testat mamma Magda för PRA-prcd och hon var normal/clear (A). Det gör att Ako (och hennes syskon) är PRA-prcd, hereditärt fri. Härligt!
Bilder på Akos bror Raffe som var med och tränade linjetag, se bilder -->. Bilder på Tippa, Raffe och Diesel på sidan
hundkompisar.
2008-01-30 Bilder från träning med unghundarna i Söderhamn den 27 januari 2008.
2008-01-23 Ännu en ny bild på startsidan, denna gång på Saga och Ako.
Flatkillarna Johnny och Atlas har varit på besök, se bilder under hundkompisar.
2008-01-17 Startsidan har en ny bild på Saga. Bild på syskonen Saga och Jack under blandade bilder. Taxen Abbe fick ett 3:e pris på drevprov den 13 januari.
2008-01-03 Bilder på Ako från träning den 30 december 2007 på Inaängarna. Se bilder på Akos bildsida
2008-01-01 Saga, Jack och deras syskon fyller 11 år i dag. Grattis!
Startsidan har ny bild på Saga.2007
2007-12-27 Ett riktigt gott nytt 2008!
Under julhelgen har vi träffat illrarna Diva och Hero, några bilder på de små djuren har tassat sig in under hundkompisar. Ako var mycket nyfiken på de små medan Saga tog det hela med ro.
2007-12-16 Vi önskar er alla en riktigt God Jul! Under dagens kylslagna promenad togs några vintriga bilder på Saga och Ako. Nu är det lugnt på träningsfronten efter att tävlingslydnadskursen slutat, som jag (Ulrica) och Ako gått.
2007-12-08 Ny bild på startsidan, på Ako och taxen Abbe. Eftersom de blev årets bästa spårhundar på Gävleborgs Taxklubbs rörliga viltspårprov. Abbe blev bästa tax av 24 startande. Ako blev bästa hund av de övriga raserna, med 40 startande.
Ny bild på fauven Jazza med rådjur, se bild -->
Ny länk till HC Jakt & Hundträningsprodukter, webshop.
2007-11-16 Eftersom jag blivit dubbelt utmanad kommer här några udda saker som Saga och Ako gör.
Saga: plockar upp matskålen efter sig när hon ätit, "knorrar" då hon blir glad, tycker om frukt och bär, dreglar, hittar saker som blivit tappade i skogen, kvällstrött.
Ako: går mellan människoben och "studsar" med bakbenen samtidigt, tycker om frukt och bär, kvällstrött, hoppar högt istället för långt, vill ha tuggben som efterrätt.

Ny jaktbild på taxen Abbe och Daniel, se bild -->
Jämthunden Älla har varit och hälsat på, se bild --> på sidan hundkompisar.
2007-10-19 Ako och brorsan Raffe har varit och röntgat höfter och armbågar. Båda med resultaten; höfter grad A och armbågar ua. Härligt!
Nya länkar till Guldhyttans kennel och Neo & Humlas hemsida.
2007-09-26 Ako är nybliven Svensk viltspårchampion, den sista 1:an i öppenklass
med Hp. Taxen Abbe är också nybliven Svensk viltspårchampion, även han har ett 1:a pris med Hp.

2007-09-16 Ako spårade sig till ett 1:a pris i öppenklass på SSRK:s viltspårprov i Delsbo.
Nya bilder på Akos bildsida och Sagas sida.
Startsidan har ny bild på Ako.
2007-09-09 Det blev ett 1:a pris i lydnadsklass 1 till Ako på Bollnäs BKs lydnadstävling
2007-09-03 Taxen Abbe fick cert på SKK utställningen i Högbo. Nya bilder på Abbe,
se bilder -->

2007-08-25 Fauven Jazza, en ny medlem i släkten. Se bilder -->
2007-08-11 Två tävlingar på en dag!
På förmiddagen var Ulrica och Daniel på en Jaktstig för kulvapen. Ulrica vann damklassen och Daniel hamnade på den övre delen av resultatlistan.
På eftermiddagen var Ulrica och Ako på Bollnäs BK lydnads KM, det blev en 6:e placering
(med en veckas träning av momenten i klass 1). Se bilder på Akos bildsida
2007-08-02 Ako har fått ett 2:a pris i nybörjarklass, Våmhus. Se bilder på Akos bildsida
2007-07-24 Mailadressen under kontakt har varit felaktig, men nu ändrad. Om någon skickat mail, skicka det igen.
2007-07-17 Night-Flight, LRK:s Working Test i Bispgården
2007-07-01
Det blev en 3:e plats för Ako på Working Test i Avesta
2007-06-26
Ako godkänd i anlagsklass, viltspårprov.
2007-06-24
Träningshelg 9-10 juni, för Andrew Wright och David Barnes.
2007-06-14
Hemsidan utlagd, med hjälp och design av Kicki Jonsson, KickMicks kennel

Tillbaka